PRENSA Y ARTÍCULOS

SOBRE LA VIDA Y LA MODA REPORTAJE, DIARIO MONTAÑES

La andorrana, afincada hace cuatro años en Santander, presentará el 8 de marzo su muestra ‘Women of the World’…

Jueves, 4 marzo 2021, 14:46

«Women of the world», la primera exposició d’Ona Saumell amb la qual vol ajudar a treure dones de la prostitució

ENTREVISTA, LA ROTONDA (RTVA)

Estudiant d’Administració d’Empreses i de família d’artistes, l’andorrana Ona Saumell presenta la seva primera exposició amb la qual vol ajudar a treure dones de la prostitució. L’exposició es pot veure a Santander però ella ens envia el seu testimoni per apropar-nos el que espera que sigui un bon inici en el món laboral…

 13 marzo 2021

La Rotonda 2a part – Entrevista a l’artista andorrana Ona Saumell

ENTREVISTA, LA ROTONDA (RTVA)

A la segona part del programa parlem amb l’artista Ona Saumell, que aquest dijous va fer una performance a la Massana amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona. La seva exposició, Women of the World, està formada per 10 obres que recorden què s’ha guanyat des de l’inici de la lluita feminista, tot i que queda molt camí per fer. Amb ella vol recaptar fons per a l’associació sense ànims de lucre «Buena Vida» que ajuda a les dones a sortir de la prostitució.L’exposició es podrà veure a Casa Rull de l’1 al 14 d’octubre.

 24 setiembre 2021

CULTURA, CANTÁBRICO

Ya el lunes, se descubrirá un mural artístico realizado en el Centro de Igualdad por la muralista Cristina Arce y el centro universitario Cesine acogerá, del 8 al 11 de marzo, la exposición “Women of the world” a cargo de la joven artista Ona Saumell, en la que hace una reflexión sobre el mundo que le rodea y vierte una crítica hacia la desigualdad y la discriminación que sufren las mujeres en todo el mundo.

Viernes, 5 marzo 2021

ONG NUEVA VIDA

La artista Ona Saumell organiza una muestra benéfica en el Día Internacional de la Mujer cuyos beneficios serán donados a la ONG cántabra Nueva Vida

Se trata de una exposición, cargada de compromiso y reivindicación, en la que una joven artista, estudiante en CESINE, hace una reflexión sobre el mundo que le rodea y vierte una crítica hacia la desigualdad y la discriminación que sufren las mujeres en todo el mundo…

Viernes, 5 marzo 2021

CULTURA, DIARIO EL FARADIO SANTANDER

La artista Ona Saumell organiza una muestra benéfica en el marco del Día Internacional de la Mujer, que podrá visitarse del 12 al 13 de marzo en CESINE.

Los beneficios serán donados a la Asociación Nueva Vida que brinda apoyo a mujeres víctimas de explotación sexual.
Se trata de una exposición, cargada de compromiso y reivindicación, en la que una joven artista, estudiante en el Centro Universitario CESINE, hace una reflexión sobre el mundo que le rodea y vierte una crítica hacia la desigualdad y la discriminación que sufren las mujeres en todo el mundo.

Viernes, 5 marzo 2021

CULTURA, EL COMU DE LA MASSANA

Dijous, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona i la Massana se suma als actes que es faran arreu del mon amb una sessió artística al teatre de les Fontetes.

“L’obra de l’Ona Saumell és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té una vessant cultural i una altra vessant de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament”, assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

La sessió consistirà en la projecció de les diferents obres que componen la col·lecció “Women of the World” i la mateixa artista, Ona Saumell anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

20 septiembre 2021

REPORTATGE, DIARI BON DIA

“Women of the World el que fa és dir-li a la societat, especialment a les dones: ‘Ep! Mireu el que hem guanyat i el que hem aconseguit’”, explica Ona Saumell, de 22 anys que volia ser física i ha acabat sent artista i empresària. Saumell, de família d’artistes, es va iniciar de manera inesperada al món de l’art arran d’una exposició que va fer pel Dia de la dona de la seva primera col·lecció pictòrica, Women of the World, a la Universitat Cesine de Santander, on va estudiar Màrqueting i Administració d’Empreses. 

23 septiembre 2021

MUSEUS.AD, GOVERND D’ANDORRA

Una exposición de arte creada para presentar el día 8 de marzo (Día Internacional de la Mujer), en Santander y día 23 de septiembre en conmemoración del Día Internacional contra la Explotación Sexual y el Tránsito de Mujeres, en la Massana. Ahora Women of the World se traslada a Casa Rull, como exposición libre, para gozarla en un ambiente de culto y preservado. La colección homenajea a la mujer, y como mujer, la artista Ona Saumell, da voz a la singularidad femenina, sin ruido, solo con colores y belleza.

Cada mujer es única y está formada por muchos colores, cada color conforma una parte de su ser. El negro, la ausencia de color, acoge todos los colores, todas las mujeres, que brillan por sus diferencias.

REPORTATGE, DIARI PERIODIC ANDORRA

L’Ona Saumell ha arribat al món de l’art per trencar tòpics, començant pel fet que en comptes de Belles Arts ha estudiat Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i màrqueting, tot i que va créixer entre quadres i pinzells, no en va el seu avi era Jacint Saumell. Amb un projecte creatiu i empresarial molt ben estructurat, el proper 23 de setembre presentarà al teatre de les Fontetes (la Massana) la seva primera col·lecció pictòrica, Women of the World. Centrada en la lluita feminista, i amb un estil marcadament Pop-Art, es podrà veure a la Casa Rull entre l’1 i el 14 d’octubre.

21 septiembre 2021

REPORTATGE, DIARI D’ANDORRA

Això de la pintura li ve de família. El seu avi era Jacint Saumell.
Sí, l’art sempre ha estat molt present a la nostra família. No tan sols la pintura, també la cinematografia, la dansa, la música…

Quan va decidir que es dedicaria a la pintura?
Pinto des de ben petita. Mai no n’he estudiat amb un professor. És una afició que sempre m’ha acompanyat, però no va ser fins el desembre de l’any passat que vaig prendre la decisió de dedicar-m’hi professionalment.

23 septiembre 2021

CULTURA, ALTAVEU ANDORRA

La Massana vol sumar-se  a la celebració del Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona, que tindrà lloc dijous vinent. Per això, el comú ha organitzat una sessió artística al teatre de les Fontetes. Anirà a càrrec d’Ona Saumell, centrada especialment en el pop art.

 “La seva obra és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té un vessant cultural i un altre de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament”, ha explicat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné. La sessió consistirà en la projecció de la col·lecció ‘Women of the World’ i la mateixa artista anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

20 septiembre 2021

L’artista andorrana Ona Saumell ret homenatge a les dones en una performance a Les Fontetes

ENTREVISTA, INFORMATIUS RTVA

Ona Saumell i el comú de la Massana s’uneixen pel Dia internacional contra l’explotació de la dona.

L’artista andorrana, que defensa la lluita feminista a través del seu art, realitza una performance al teatre de les Fontetes

L’obra de la pintora «Women of the World» està formada per 10 obres de l’artista, fetes amb pintura acrílica, fet que dota les obres d’una gran pigmentació, que contrasta amb el fons negre que utilitza. . Cada una de les peces és un relat d’una dona, tal com ha explicat en l’esdeveniment davant d’una cinquantena d’assitents. 

23 septiembre 2021

Ona Saumell Women of the world

PODCAST ENTREVISTA, BECARIS RTVA

L’artista Ona Saumell ens visita per tal de fer-nos cinc cèntims de la seva col·lecció de quadres «Women of the world». Aquest mateix dijous 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona i la Massana se suma als actes que es faran arreu del mon amb una sessió artística al teatre de les Fontetes. L’obra de l’Ona Saumell és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té una vessant cultural i una altra vessant de lluita per la igualtat de la dona.

23 septiembre 2021

L’ARTISTA ANDORRANA, ONA SAUMELL, ENS PRESENTA LA COL·LECCIÓ SENSUALITY

PODCAST ENTREVISTA, ELS MATINS DE LA NACIONAL RTVA 

Sensuality és el nom que ha volgut posar Ona Saumell a la seva obra. Amb la tècnica de l’acrílic sobre tela, ha volgut pintar set retrats de dones per reivindicar la sensualitat del cos. L’obra es podrà veure, juntament amb la d’altres artistes de renom a l’Espai Torre Mossèn Tor (Girona) del 5 de març fins a l’1 de maig.

02 marzo 2022

L’ART I LA SENSUALITAT

REPORTATGE, DIARI D’ANDORRA

L’ARTISTA MASSANENCA Ona Saumell porta a Campdevànol la nova col·lecció, que explora el vincle entre el desig i l’experiència estètica.

Un any d’espres de la presnetació, a Santander, de la primera col·lecció -Women of the World, un conjunt de deu retrats femenisn creats per el Dia Internacional de la dona-, la jove artista massanenca Ona Saumell torna a portar la seva obra fora del Princiap.

 04 marzo 2022

REPORTATGE, DIARI D’ANDORRA

Després d’haver exposat durant dos mesos l’última col·lecció, Sensuality, a l’espai Torre Mossèn Tor de Campdevànol, l’artista massanenca Ona Saumell presentarà aquest mes a Andorra una sèrie de set retrats que, com el seu nom indica, explora la l’erotisme, la sensualitat i la sexualitat. Sempre des del punt de vista femení i, per descomptat, de l’art figuratiu.

L’acte d’inauguració de l’exposició al Principat tindrà lloc dijous 9 de juny a les vuit del vespre al teatre de les Fontetes. A part de contemplar les obres, els assistents podran escoltar-hi una conferència a càrrec de la mateixa artista en què exposarà el que va aprendre durant la investigació que va fer abans de pintar els quadres sobre les semblances i les diferències entre els conceptes d’erotisme, sensualitat i sexualitat, els tres fils conductors de la col·lecció. En acabat, Saumell també donarà algunes pistes al públic per interpretar els set retrats de la mostra, que, segons va explicar ahir la pintora al Diari, “representen escenes d’una història personal”.

02 junio 2022

REPORTATGE, PERIODIC D’ANDORRA

Sensuality narra una història d’enamorament, però no una d’aquelles convencionals. Al principi, sembla un amor a primera vista, dels que et deixen embovada, però acaba sent una lliçó d’amor propi i d’empoderament. Èxtasi, confiança, persuasió, passió, elegància, subtil i fantasia. Aquestes són les diferents fases amb les quals l’artista massanenca Ona Saumell ens endinsa a la narració de la seva nova col·lecció artística que tracta la sensualitat, la sexualitat i l’erotisme de les dones. «Quan algú pensa en la sensualitat s’imagina un cos semi despullat o inclús confon aquest terme amb la sexualitat o amb l’erotisme», indica. Tanmateix, en aquesta obra només apareixen cares, retrats, ja que explica que «vull transmetre a la gent que un cop de confiança pot ser elegant, i amb l’elegància neix la sensualitat».

02 junio 2022

EXPOSICIÓ DE LA DARRERA COL·LECCIÓ D’ONA SAUMELL

PODCAST ENTREVISTA, BECARIS RTVA

L’artista Ona Saumell ens visita per fer-nos cinc cèntims de la seva nova exposició on veurem la darrera col·lecció «Sensuality». El teatre de les fontetes tornarà a ser l’escenari de la presentació de l’obra de l’artista massanenca Ona Saumell, aquest dijous 9 de juny a les 20:00h. Conversem al voltant de l’obra, la temàtica, passat, present i futur.

 07 junio 2022

El Thyssen organitza una subhasta benèfica per recollir fons per a Unicef

CULTURA, INFORMATIUS RTVA

El Museu Thyssen durà a terme aquest dijous una subhasta benèfica. Busca recollir fons per a Unicef i fomentar així projectes per a la infància. 

És una iniciativa que va dur-se a terme per primera vegada fa tres anys i va recaptar uns 8.000 euros. Una iniciativa que, tal com ha remarcat la cap de projectes del Museu, Teresa Areny, vol promoure la solidaritat a travès de l’art i retorna, després d’haver quedat estroncada per la pandèmia, amb una cinquantena d’obres d’artistes del país.

Alguns d’ells més amateurs, però altres amb renom i trajectòria darrere. Així, segons explica el conservador de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, hi haurà una escultura de Pere Moles que el cap de Govern va oferir en la visita dels reis d’Espanya, una obra de Flavio Muñoz feta expressament per a l’ocasió i obres d‘Ona Saumell. 

 16 ocrubre 2021

CULTURA, FORUM.AD

El teatre de les fontetes tornarà a ser l’escenari, dijous, 9 de juny, a les 20 hores, de la presentació de l’obra de l’artista massanenca, Ona Saumell. “Des del Comú de la Massana treballem per promocionar els artistes locals i donar un impuls als joves. A més, la proposta de l’Ona Saumell ens va agradar des del primer moment, ja que combina l’art amb l’empoderament de la dona”, explica el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

El passat mes de setembre, Saumell va presentar “Women of the World” i dijous que ve, 9 de juny, portarà a les Fontetes la seva darrera col·lecció, “Sensuality”, formada per set peces de gran format. Durant la primera part de l’acte, Saumell oferirà una reflexió al voltant de la sensualitat, la sexualitat i l’erotisme i explicarà què vol transmetre amb cada obra. Tot seguit, es podran veure els quadres exposats al vestíbul.

 06 junio 2022

REPORTATGE, CULTURALIA

Dijous, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona i la Massana se suma als actes que es faran arreu del mon amb una sessió artística al teatre de les Fontetes.

“L’obra de l’Ona Saumell és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té una vessant cultural i una altra vessant de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament”, assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

La sessió consistirà en la projecció de les diferents obres que componen la col·lecció “Women of the World” i la mateixa artista, Ona Saumell anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

21 septiembre 2021

REPORTATGE, CULTURALIA

Un dimarts a la tarda, ens trobem amb l’Ona en un bar d’Andorra la Vella on ha arribat ben puntual (abans que nosaltres i tot). Va amb una carpeta sota el braç. Es nota que ha estudiat màrqueting, perquè el primer que fa és allargar-nos una targeta de visita de conjunt amb un dossier que treu de la carpeta amb un dels seus quadres en portada i que explica el projecte «Women of the world». Mentre pren un te, parlem.

Avui dijous presenta el seu projecte a la Massana. No cal que correu, fa temps que l’aforament de les Fontetes és ple i si voleu saber per què, aquí en teniu un tast:

– T’estrenes a la Massana, la teva terra, deu fer il·lusió per una artista tan jove poder exposar a casa…

23 septiembre 2021

REPORTATGE, CULTURALIA

La inauguració serà aquest dissabte 5 de març a les 19h.

L’espai estarà obert des de les 10 del matí rebent ja al públic entre concerts (pianista professional, acompanyada d’una cantant) i tots els artistes. Al moment de la inauguració hi haurà una mescla d’arts, entre la música en directe, ballarins professionals invitats a l’acte, l’explicació de cada artista de la seva trajectòria i obra presentada.

L’exposició es mantindrà oberta fins al dia 1 de maig a les 19h.

Els horaris d’exposició són de dissabte, diumenge i festius d’11h a 13.30h i de 16h a 19.00h.

03 marzo 2022

REPORTATGE, CULTURALIA

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, inauguraran avui la 28a edició d’Andoflora, acompanyades per la resta de l’equip comunal, a més de les autoritats nacionals, com el Cap de Govern i part dels ministres, la subsíndica general i consellers generals.

La fira mercat comptarà amb vint-i-cinc estands de flors, jardineria i decoració, a més d’una vintena de propostes culturals i lúdiques.

Andoflora és un esdeveniment participatiu, que compta amb la col·laboració dels comerciants, les escoles, les entitats culturals i socials i també els artistes. És el cas d’Ona Saumell, que ha avui ha confirmat la seva presència a Andoflora. L’artista massanenca realitzarà un show de pintura en directe perquè el públic pugui veure el procés d’elaboració d’una obra. Saumell pintarà una dona, en homenatge a Frida Kahlo, no només per ser una de les figures de la lluita feminista sinó també per la seva relació amb les flors. A més, en finalitzar l’acte, es farà un sorteig de l’obra.

20 mayo 2022

REPORTATGE, ENTERPRISING WOMEN MAG

El teatre de les fontetes tornarà a ser l’escenari de la presentació de l’obra de l’artista massanenca Ona Saumell.

“Des del Comú de la Massana treballem per promocionar els artistes locals i donar un impuls als joves. A més, la proposta de l’Ona Saumell ens va agradar des del primer moment, ja que combina l’art amb l’empoderament de la dona”, explica el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

El passat mes de setembre, Saumell va presentar “Women of the World” i dijous que ve, 9 de juny, portarà a les Fontetes la seva darrera col·lecció, “Sensuality”, formada per set peces de gran format. Durant la primera part de l’acte, Saumell oferirà una reflexió al voltant de la sensualitat, la sexualitat i l’erotisme i explicarà què vol transmetre amb cada obra. Tot seguit, es podran veure els quadres exposats al vestíbul.

03 junio 2022

REPORTATGE, ENTERPRISING WOMEN MAG

L’artista Ona Saumell exposará aquest dissabte a l’espai Torre Mossèn Tor (AV. de Pau Casals, 9- Campdevànol)

La inauguració serà aquest dissabte 5 de març a les 19h.

L’espai estarà obert des de les 10 del matí rebent ja al públic entre concerts (pianista professional, acompanyada d’una cantant) i tots els artistes. Al moment de la inauguració hi haurà una mescla d’arts, entre la música en directe, ballarins professionals invitats a l’acte, l’explicació de cada artista de la seva trajectòria i obra presentada.

L’exposició es mantindrà oberta fins al dia 1 de maig a les 19h.

Els horaris d’exposició són de dissabte, diumenge i festius d’11h a 13.30h i de 16h a 19.00h.

02 marzo 2022

REPORTATGE, ENTERPRISING WOMEN MAG

Fins al diumenge 3 de juliol, Illa Carlemany acull les pintures d’Ona Saumell Rovira. «Sensuality» -la col·lecció que presenta en aquesta ocasió, s’ha exposat a la Torre Mossèn de Campdevànol (Ripollès, Catalunya) des del dia 8 de març i durant tres mesos, juntament amb altres artistes catalans- és, en paraules de l’autora, “una nova forma d’apreciar la sensualitat de les dones”.

Reivindica la sensualitat de la dona des de les seves arrels, cercant abolir-ne el tabú imposat per la Història ja des de l’Antiguitat. Una creativitat on la dona deixa de ser la culpable de tots els mals dels homes i emergeix com la protagonista amb confiança, elegància i força.

Nascuda a Andorra l’any 1999, ha estudiat el grau d’Administració i Direcció d’empreses i Màrqueting a la Universitat de Cesine (Santander, Cantàbria). La seva vida, però, sempre ha estat vinculada a l’art.

21 junio 2022

REPORTATGE, ENTERPRISING WOMEN MAG

04 junio 2022

REPORTATGE, ENTERPRISING WOMEN MAG

La 28a edició de l’Andoflora s’inaugurarà demà a les 11 hores a les Fontetes mb un espectacle de pintura en directe a càrrec de l’artista massanenca, Ona Saumell, segons informa el comú en nota de premsa. Saumell pintarà una dona, en homenatge a Frida Kahlo, i en finalitzar l’acte es farà un sorteig de l’obra. 

19 mayo 2022

REPORTAGE DE UN TRABAJO DE UNIVERSIDAD PREMADIADO

Esta semana comenzamos con Ona Saumell.
Esta chica estudiante de primer año del Grado en Dirección y Administración de Empresas en la universidad cántabra de Cesine, ha presentado hace poco un trabajo en el que pone en relación las matemáticas de toda la vida con el surf, que es su pasión y la nuestra! 


Su propuesta en principio consistía en elegir un aspecto de la vida cotidiana para aplicar teoría matemática, con la que se trabaja en clase y Ona decidió aplicarlo, como no, al Surf.

29 mayo 2018

ENTREVISTA A ONA SAUMELL

ENTREVISTA, CESINE

19 mayo 2022

La forma de Ona Saumell de convertir el feminismo en arte

ENTREVISTA, IDOIA

19 mayo 2022